Toinen Itä-Suomi foorumi kokosi Joensuuhun 140 itäsuomalaista vaikuttajaa

Itä-Suomi Unioni ry ja Joensuun kaupunki järjestivät toisen Itä-Suomi foorumin Joensuussa 9. marraskuuta. Sokos Hotel Kimmelin Penttilä-saliin kokoontui täysi sali, 140 itäsuomalaista yritys-, kunta- ja järjestöelämän vaikuttajaa kuudesta eri itärajan maakunnasta ja Itä-Lapista.

Osanottajat ja nimekkäät puhujat sekä panelistit jakoivat yhteisen huolen Itä-Suomen haasteista ja näkemyksen siitä, että alue tarvitsee myös valtiovallan erityistoimia voimakkaasti muuttuneessa talous- ja turvallisuustilanteessa. Visiotyön jatkoksi kaivattiin konkreettisia tekoja.

Itäisellä Suomella on paljon sellaisia vahvuuksia ja yhteisiä hankkeita, joiden varaan parempi tulevaisuus voidaan yhdessä rakentaa. Avainasemassa on yksityisten ja julkisten investointien vauhdittaminen, saavutettavuuden ja osaavan työvoiman saatavuuden turvaaminen sekä itäsuomalaisen identiteetin ja kulttuurin vahvistaminen.

Katso tästä foorumin kuvakavalkadi ja tallenne puheenvuoroista sekä puhujien esitysdiat.

ISU ry kiittää lämpimästi kaikkia foorumin osanottajia, puhujia sekä yhteistyökumppaneita ja Joensuun kaupunkia erittäin onnistuneesta tapahtumasta!

Foorumi videot & esitysaineisto

Yhteistyössä