Kevätkokous tiedote ja -kutsu

Itäisen Suomen ohjelman valmistelu käynnistynyt

Valtiosihteeri Risto Artjoki vieraana kevätkokouksessa

Maan hallitus on käynnistänyt ohjelmatyön, jonka tavoitteena on ”itäisen Suomen mahdollisuuksien täysimääräinen hyödyntämisen edistäminen erityisesti taloudellisen kasvun, alueellisen elinvoiman, investointien vauhdittamisen, osaamisen kehittämisen ja työvoiman saatavuuden näkökulmista.”

Työtä varten nimitetään alueen toimijoista koostuva neuvottelukunta ja suppeampi työryhmä. Vastaava ohjelma käynnistyy myös pohjoisen Suomen osalta. Työ alkoi 12.2. ja jatkuu hallituskauden loppuun. Väliraportti toimenpiteistä jätetään 2024 loppuun mennessä.

Ohjelman valmistelusta vastaa poikkihallinnollinen valmisteluryhmä, jota johtaa työ- ja elinkeinoministeriön alueet ja kasvupalvelut -osaston osastopäällikkö Tiina Korhonen. Varapuheenjohtajana toimii valtioneuvoston kanslian strategiaosaston osastopäällikkkö Harri Martikainen.

Itäisen ohjelman neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii valtiosihteeri Risto Artjoki valtioneuvoston kansliasta. Varapuheenjohtajana toimii valtiosihteeri Päivi Nerg maa- ja metsätalousministeriöstä. Jäseninä ovat mm. valtiosihteerit Riikka Slunga-Poutsalo ja Mikaela Nylander. Itä-Suomi Unionin edustajana neuvottelukunnassa on asiamies Matti Viialainen ja varalla hallituksen jäsen Anu Vehviläinen.

Neuvottelukunnan puheenjohtaja valtiosihteeri Risto Artjoki alustaa keskustelun ohjelmatyön tavoitteista ja käynnistymisestä ISU:n kevätkokouksessa keskiviikkona 3. huhtikuuta klo 16.00. Kokous pidetään EK:n kokoustiloissa, Eteläranta 10, 00130 Helsinki, kokoushuone P24.

Tilaisuudessa myös Elinkeinoelämän Keskusliiton johtava asiantuntija Jari Huovinen kertoo EK:n itäinen Suomi-työryhmän raportista, joka valmistuu maaliskuun lopulla. Työryhmää vetää EK:n hallituksen puheenjohtaja Harri Broman, joka on myös ISU:n hallituksen jäsen.

Kokousta edeltää kahvitarjoilu ja sen jälkeen on pieni iltapala. Ilmoittautumiset pyydetään 29.3. mennessä eeva.salmenpohja@gmail.com

Kokouskutsu on ohessa.

Tervetuloa!