Koskelle minä laulan

Tervetuloa juhlistamaan Suomen luonnon päivää la 26.8. Heinäveden Palokissa!

Itä-Suomi Unioni ry ja WWF-Suomi järjestävät lauantaina 26.8. Heinäveden Palokissa Suomen luonnon päivän avoimen yleisötapahtuman, joka on omistettu Palokin koskien vapauttamiselle hallitusohjelman mukaisesti.

Tapahtumapaikkana on Ronttopuiston kahvila, osoitteessa Luostarintie 78. Sadalle ensimmäiselle osanottajalle on luvassa lohikeittoa ja munkkikahvit klo 12.00 alkaen.

Ohjelma alkaa klo 13.00. Varkaudesta lähtöisin oleva laulaja-lauluntekijä Markus Petsalo esittää oman versionsa kaihoisasta Palokin kosket -kappaleesta, joka on sävelletty vuonna 1994. Lisäksi hän esittää omia kappaleitaan. Upouudesta ”Koskelle minä laulan” -kappaleesta kuullaan ensiesitys Jami Kontturin laulamana.

Puheenvuoroja käyttävät mm. kansanedustaja Saara-Sofia Sirén, joka johti hallitusneuvotteluissa ympäristöryhmää, Heinäveden ja Tuusniemen kuntien, Pohjois-Karjalan maakuntaliiton sekä Heinäveden reitin ja Vaikkojoki-Juojärven kalatalousalueiden edustajat ja järjestäjien puolesta ohjelmajohtaja Sampsa Vilhunen (WWF) ja asiamies Matti Viialainen (ISU). Hiitolanjoen patojen purkamisen kokemuksista kertoo Rautjärven kunnanjohtaja Harri Anttila.

Lisäksi ohjelmassa on Vapaa sana, jossa osanottajat voivat kertoa oman kantansa koskien vapauttamiseen ja alueen matkailun ja kalastuksen kehittämiseen.

Tilaisuuden päätteeksi, noin klo 14.30 on jaossa halukkaille 100 kpl kalaämpäreitä.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Heinäveden ja Tuusniemen kuntien lisäksi mm. Finnforell Oy ja Broman Group Oy ja Heinäveden Luonnonystävät.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Katso tästä Jami Kontturin The Voice of Finland esitys.